A l'Anoia
 
 
els globus a l'anoia
Els globus aerostatics dins la comarca de l'Anoia tenen una gran imortància ja que d'ala surgeixen grans empreses com ara Camins de vent o Ultramaàic.

A part de grans empreses  cada any es l'escenari de un gran espectacle en el món dels globus aerostatics el European balloon Festival.

Empreses a l'Anoia

Kon-Tiki

Ultramàgic

Camins de Vent

Empresesva ser fundada el 1997 per l'engeier aeronautic i pilot de globus Josep Maria LLadó, Joan Comellas i Jaume Llansanaés el segon fabricant del món a nivell economic, i també unic en el món. Fabrica  entre el 80 i els 120 globus al any.
Normalment es dediquen a fer globus per expedicions però també n'han fet de grans com el N-500 que pot transportar fins a 27 persones o preparats per persones discapasitades .

Festivals

És una concentració internacional de globus aerostatics, en la qual es realitzen exivicions i proves de competició, normalment hi han entre 40 i 60 participants de Catalunya, d'Espanya, d'Europa i fins i tot en alguns casos de la resta dell món. El festival es realitza en el mes de juliol a la capital de la comarca de l'Anoia , Igualada.

European Ballon Festival

Aquesta empresa va ser fundada l'any 1988, van comença amb l'expedició a Africa i apartir d'aqui han anat evolucionant fins ara.I despres de provar tot tipus d'esports d'aventura s'han especialitzat en els globus aerostatics.
Camins de vent: és una empresa generalment dedicada al lloguer de vols en  globus, tot i que també a fet algunes expedicions, també lloguen vols amb globus preparats per  persones amb cadira de rodes .